Koronavirus-tiedote

TIEDOTE! Vieskan Voiman painiharjoitukset Suvannon painisalilla ja ensi viikon jäsentenväliset kilpailut on peruttu. Lajiliiton antaman ohjeistuksen mukaista lajiharjoittelusta pidättäytymistä suositellaan. Johtokunnan keskusteltua asiasta on päätetty toimia liiton ohjeistuksen mukaan ja perua harjoitukset toistaiseksi.

Painiliiton ohjeistus, huippu-urheiluyksikön tiedote lajiliitoille ja urheilijoille koskien kansainvälistä koronavirusepidemiaa
Päivitetty 12.3. klo 16.45

Hallituksen ja THL:n suosituksen mukaisesti Painiliiton alainen kilpailutoiminta on keskeytetty 31.3.2020 asti tai kunnes toisin ohjeistetaan. Painiliitto suosittelee seuroille taukoa lajin leiritoiminnasta ja muusta ryhmätoiminnasta (valmentaja- ja tuomarikoulutus tms.) 31.3.2020 asti tai kunnes toisin ohjeistetaan. Myös lajiharjoittelusta pidättäytymistä suositellaan.

Kotimaan tapahtumien osalta tilanteen kehittymistä seurataan tarkasti ja päätöksiä tehdään THL:n ja muiden viranomaisten suositusten mukaisesti.

Ulkoministeriön ohjeiden mukaisesti kaikkea ulkomaille matkustamista tulisi välttää. Tilanne muuttuu tällä hetkellä niin nopeasti, että kiellot ja rajoitukset liikkumisen suhteen muuttuvat jopa tunneissa, joten sairastumisen lisäksi on olemassa riski, että rajoituksien suhteen voi joutua tahtomattaan jäämään karanteeniin toiseen maahaan.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi paikallisten terveydenhuoltoviranomaisten ja THL:n ohjeiden mukaisesti ottamalla yhteyttä paikalliseen viranomaiseen ennen päivystykseen hakeutumista. Toimi näin myös, jos olet ollut läheisessä kontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön.

Hengitystieinfektion yhteydessä painiharjoittelusta tulee ehdottomasti pidättäytyä.